Archive for 2009

Ilham Resort PD


.





Assalamualaikum..dah 5 hari aq kt PD..tempat aq stay ialah PNB Ilham Resort..best jugak tempat nie..menarik,spontan, gaga..hahahaha..aq sampai sini pada hari khamis..iaitu pada 24/12/2009..lima hari aq kat situ..macam2 perasaan ada..gembira, seram, takot,gementar,marsyuk,spontan dll..yang join hari nie..atuk,family aq, family mak ngah, family cik lan, family pak zahir,family pak andak, family pak busu, makcu n kak doeh..memang kecoh rumah kte orang lagi2 time Peter Answer..hehehehe..papepon semua kenangan ini akan menjadi ingatan dalam atma ku..(jiwang lah pulak)

sMk InDaHpUrA (1)


.








1 HaRi NaNtI.....


.


Haritu kite jalan sekali, bez kan jalan sambil bergurau..Tapi lagi bez bile awak bagi hadiah tu, tu lah hadiah paling saya tak boley lupe..Senyuman manis awak..Esok2 bile saya tak boleh jalan, saya nak awak iringi saya, mase nie saya dah tak boley nak panggil awak mcm selalu, awak yang kena datang...Masa nie gak saya nak hadiah lagi tapi saya dah taknak senyuman awak tu..Saye nak Al-Fatihah..Awak bacakan untuk saya eh sebab saya dah tak boleh baca sdiri..lepas tu, bile ade orang letak saya bawah papan, awak jgn nangis atau cari saya sbb saya dah tak boley tegur awak..Janji tau!!! Frenship poeber.. (^_~)

cUkUpLaH...


.

Kenapa mesti cari aq..dulu kau buat aq macam sampah..lps 2 ko carik aq..ape nie?? ko igt ko sorang je ad hati..ade perasaan..aq pown ade perasaan..kau tau x aq sakit?? ap gune 'KAWAN' dlm kamus hidup ko?? x puas hati lagi dah sakit kn hati aq?? cukup lah..better ko lupe kn jew sampah mcm aq nie..ko g lh ngn org yg ko syg 2..kecewa aq ngn perangai ko yg dh terlalu lama aq pendam..

SeOrAnG iSlAm


.

Sebelum kamu baca,saya berjanji untuk menyampaikan mesej ini kepda kawan-kawan saya yang lain dalam lingkungan tiga hari selepas habis membaca surat ini.

wahai manusia,adakah iman kamu kuat atau lemah. adakah kamu berani untuk melawan DAJJAL.iman kamu hendaklah kuat dan hendaklah kamu jangan memikirkan kamu kuat.surat-surat berantai,mesej palsu,mesej nasib adalah semua tidak bagus.mempercayai nasib adalah fasik.hendaklah kamu membaca surah al-kahfi setiap masa yang lapang.

dajjal akan keluar apabila MasjidilAqsa tidak berazan selama 5 atau 7 hari. kemungkinan pada 21/12/2012. ramai orang fikir itu tarikh kiamat. TIDAK!!!! Nabi Isa tidak turun utuk berdakwah lagi selama 7 tahun!! dajjal ada 30. semuanya akan insaf sebelum mati. dikatakan dajjal benar akanberkuasa selama 44 hari atau tahun. jangan takut... dajjal tidak boleh masuk baitul maqdis,mekah dan madinah.

ya'juj dan makjuj tidak muncul lagi. kaum yang telah dkepung dan diperangkap oleh raja zulqarnain dan kaumnya serta membina dinding tinggi yang diperbuat daripada besi dan tembaga. haiwan yang aneh,ad-dabah,tidak keluar lagi.haiwan sepanjang 60 hasta ini membawa tongkat Nabi Musa dan cincin Nabi Sulaiman. matahari masih tidak terbit dari tempat terbenamnya bermakna pintu taubat masih terbuka.

kekurangan gempa bumi dan gunug berapi mengakibatkan tekanan pada bumi lalu mereka bencana terbesar di dunia. laut akan kering dan menjadi gurun. neraka jahannam akan terbuka pintunya. kiamat akan berlaku apabila tiada orang menyebut nama ALLAH.

sebarkan kepada orang lain terutamanya umat islam. sesunguhnya kiamat adalah jari hantu dan kelahiran Rasul Allah SAW adalah jari telunjuk.betapa dekatnya kiamat itu.sebarkan lah kerana kamu telah berjanji di awal surat ini. jika kamu tidak menghantar surat ini seperti janji yang kamu telah kotakan. sesungguhnya orang yang mungkir janji dia adalah munafik. dan orang munafik dimurkai ALLA
H!!!!!!

DuNiA nAk kIaMaT


.

what is your reaction??



HINDUS BURNING THE HOLY QURAN.


NOW THEY GET HEATWAVE 45 DEGREE C.
PLEASE FORWARD THIS TO AS MANY MUSLIMS AS YOU CAN IN DIFFERENT COUNTRIES SO THAT IT MAY REACHES THE MEDIA.
WHICH WILL
 FOR SURE COVER IT AS WELL AS IT DESERVES, AND THE MUSLIMS ALL OVER THE WORLD MAY KNOW & DO SOMETHING ABOUT THIS

SaYoNaRa


.


Time nie ary jadi ckg kelas aq..nme die Siti Natrah Ali
die nie cikgu fizik 
memang semangat lh ajar kelas kami
die akan jd Puan pd 6 December nie
adat lh 2 kn..hehehe
semoge dapat berkekalan hingga akhir hayat yee..



Orang Yang Tidak Melakukan Solat:


.



Subuh:Dijauhkan cahaya muka yang bersinar..

Dzuhur:Tidak diberikan berkah dalam rezekinya..


Ashar:Dijauhkan dari kesehatan/kekuatan..

Maghrib:Tidak diberi santunan oleh anak-anaknya.


Isya:Dijauhkan kedamaian dalam tidurnya..


sekadar renungan bersama.....

5 TeKnIkAl


.






TaRiAn ZaPiN (SeNi BuDaYa)


.



tarian zapin taruhan kami,
dibuka langkah oleh si penari,
mari semua saksikan bunga kami,
yang dibimbing olah abg SHUKOR kami.




Pn ROZIYANA ibu kami,
memastikan semua lancar sekali,
ampun dan maaf dihulur kan kami,
satu hari nanti akan dibalas jasa mu olah kami.



sir nabit pemangku kelab ini,
dibantu oleh en zul guru seni,
ucapan taniah atas jawatan ini,
ayuh gerakan kelab zapin ini.





nurkilan ajan..selamat berjaya semua..aq rindu korang semua

-InILaH kAkAk AngKaT aKu-


.



 Nama:- Siti Zuliana Bte Mahmood
Umur:- 25 Tahun
  Asal:- Kelantan
Status:- Single kowt??
no tel:-01..............
Job:- Cikgu Prinsip Perakaunan

 



die nie dah kenal aq sgt lah
macam2 aq share ngn die..
memang syok dpt borak2 ngn die..
pape pown sayang akak sangat2!!





KenanganMU diHatiKU


.









Kadang-Kadang


.


kadang2 kita terasa yg kita pernah dihargai.. kadang2 kita lupa bagaimana nk menghargai .. kadang2 kita terasa kita pernah dicintai.. kadang2 kita terlupa cinta akan pergi.. bagaimana dengan keiklasan dihati??? banyak mana pn kadang2 yg kita alami.. kita tidak pernah untuk melupainya.. kerana itulah kenangan kita bersama dirinya.. kadang2 kta x sedar kita da lukakan perasaan die, kdang2 kita perlu berkorban utk seseorang tu, kadang2 kita perlu mengalah dgn ape yg terjadi, kadang2 kta x boleh lupakan ape yg kita dah wat kat seseorang tu, kadang2 kita terpikir dan teringatkan die, kadang2 kita menyesal ape yg kita wat kt die, kadang2 kta rasa ingin mengulang masa lalu, kadang2 kta nangis x henti tekenangkan die, kadang2 kita doakan die bahagia dgn perempuan lain, kadang2 kta x sanggup biarkan die pergi dgn perempuan lain, kadang2 sakit hati bila teringatkan die da ade perempuan lain, kadang2 terpikir wajar juga die ade perempuan lain, kadang2 kta pikir yg die ingat ke x kat kta, kadang2 kita pikir sama ada die rindu ke x kt kta, dan kadang2 kita pikir sama ada masih ada cinta di hatinya utk kita atau TIDAK

Rayer kami!!


.

Ini lah family ku...aq yg kt belakang 2..yg paleng harok 2..hahaha..nie keluarge sebelah bpak aq..kg kami kt BANDAR TENGGARA, KULAI...






 aq n ma family nk ucap kn camat hari raya aidilfitri kpd sumer yg mengenali aq..x kesah lh secara lansung or x..maaf zahir & batin ek..halal kn mkn minum aq ye..doa kn SPM aq t auw..aq syg sumer!!!

Sahabat..


.



keseorangan x?? kesepian x?? dulu aq ad kwn..kami sgt akrab..

tp...sumer dulu...hmm..bnyak kenangan aq nk die..dh 4 tahon aq kwn ngn die..dh mcm adek2..aq ssh die tlg..die ssh aq tlg...tp 1 ketika..sumer nie bermula bile ad perselisihan faham..sbb 2 aq dicaci..aq di maki..sekadar teguran..aq ngn die rengang?? ap nie..nie sumer cacian aq dpt dr die :-

  • gile kuasa
  • penting kan diri
  • ego
  • suke arah orang

sedih tau x?? kau kate kwn..tp kau layan aq mcm nie..ap nie..cukup lh 4 tahun aq jage perasaan ko..tp perasaan aq..ad kau jage..aq bkn mrh tp nasehat..nie lah pengajaran..berubah lh wahai
SAHABAT