Archive for Mei 2010

Abang Joe


.


Wah!! Marsyuk..what up all..bukan apa penantian 2 tahun amat bebalaoi, member aku Mohd Fahmee telah menunaikan janjinya semalam.

Jangan marah ye Abg Joe, semalam kami berempat pergi makan KFC yang bertempat di TJ Mart. Aku, Anwar, Paan dan Fahmee telah makan dengan puasnya ayam 'black paper' yang selama ini di idamkan oleh ibu yang mengandung iaitu fahmee:)

Apa-apa pun fahmee, terima kasih fahmee atas kesudian kau membelanja aku. Jangan lupa belanja aku lagi. Hidup Fahmee!!

Confius


.


Form 6, KPTM, Kolej??

Konfius aku, apa yang penting SAMBUNG BELAJAR jan!! Kenapa lambat sangat rayuan UPU keluar ek? Siapa yang tau, bila rayuan ni keluar? kalau lah tak ade rezeki dekat IPTA, akan ku teruskan Form 6..tapi bukan kelas Syariah!! no no no!! susah tu syariah, maybe aku amek ekonomi. Apa-apa pon, good luck untuk kawan aku yang akan meneruskan pelajaran di IPTA atau IPTS :)

Siapa Sebenarnya DI Sebelah aku?


.


Hmm, satu ungkapan yang sukar untuk aku jelaskan. Bila diperlukan orang cari aku dan selalu masa susah, tapi bila senang? ada semua cari aku?

Bukan nak buka pekung di dada, dah terlalu lama aku menjaga hati orang. Tapi ada orang jaga hati aku? aku sampaikan pesanan ni bukan pada seseorang, tapi pada semua orang. Aku dilahirkan menjadi pengubat derita, tapi aku dibesarkan secara hidup tersiksa.

Dari dulu sampai sekarang, tak ada saat yang gembira aku pernah lalui, kalau ada pun 1 atau 2 hari sahaja. Hidup aku diuji olehNya dengan bergitu talu. Tapi persoalannya, siapa sebenarnya di sebelah aku tika aku susah, sedih, sakit, menderita? Ada tak?

Takkan masa aku susah aku nak beri tahu? Pubisiti murahan ke? hmm.. aku ada perasaan, hati, sayang, cinta. Hanya pesanan yang boleh aku sampaikan, kepada sesiapa mengenali aku ingatlah satu hari nanti bila aku 'pergi' buat selamanya-lamanya, tiada lagi peluang untuk mengenali aku..

p/s: only you

Kadang-kadang


.


Kadang-kadang,
aku jaga perasaan orang,
tapi orang jaga ke perasaan aku?

Kadang-kadang,
aku menghiburkan orang,
tapi orang hiburkan hati aku ke?

Kadang-kadang,
aku sayangkan orang,
tapi orang itu sayang ke aku?

Kadang-kadang,
dalam keadaan terdesak orang mencari aku,
tapi bila dia senang, ade cari aku?

Kadang-kadang,
aku keseorangan,
ada orang teman aku?

Kadang-kadang,
bila aku sakit,
ada orang rawat aku?

Kadang-kadang,
aku menderita,
ada orang itu tahu?

Kadang-kadang,
aku rasa aku patut jaga hati aku sendiri,
kerana..
aku seorang sahaja yang tahu....